Werner Kerner heet in de Franse Pyreneeên Octave Le Géant, genoemd naar Octave Lapize die in 1910 als eerste renner ooit de top van de Tourmalet bereikte. Het beeld Octave Le Géant wordt elk jaar bij de start van het toeristisch seizoen op de top van de Tourmalet geplaatst. Het beeld wordt op een vrachtwagen geladen en begeleid door vele honderden wielertoeristen. In Heuvelland plaatsen we Werner Kerner op de Baneberg. Sfeer en gezelligheid verzekerd !

De laatste week van maart is traditioneel de Heilige Week in Heuvelland, met op zaterdag 28 maart 2020 de Gent-Wevelgem Cyclo  en op zondag 29 maart 2020 de doortocht van Gent-Wevelgem. Rij op zaterdag 21 maart 2020  op de wegen waar de profs de dagen nadien zullen koersen. Het wordt een tocht van 88 km aan een gemiddelde snelheid van 25km/uur. 

 

Inschrijvingen open vanaf 10 uur 30 in het het onthaalpunt Home Land of Cycling, Reningelststraat 35 , Kemmel

Groepsstart om 11 uur 30

  • Eerste stop : bevoorrading Dranouter 
  • Tweede stop : met Werner Kerner (genoemd naar een druivensoort) naar zijn vaste zomerplaats. Werner Kerner is één van de 4 beelden van De Ontsnapping, het kunstproject van Eric Nagels. Eén van die reuzegrote speelgoedrenners is Werner Kerner. We fietsen samen met hem naar de Baneberg waar hij een zomer lang zal verblijven. Aansluitend bevoorrading.
  • Derde stop : Kemmel.  We fietsen samen met de genodigden naar de Polka in Kemmel om er de 3 andere ontsnapte speelgoedrenners te verwelkomen. Daarna heffen we het glas op de ontsnapte renners in het onthaalpunt Home Land of Cycling

€ 10

- Begeleide tocht

- Twee bevoorradingen

- Douches

- Bewaakte fietsenstalling

- Après-vélo (belegd broodje, frisdrankje,bolletje bier of glaasje wijn)

- Fotoservice

 

Vooraf inschrijven ? Graag en hier.

 

 

 

De tocht van 88 km telt 1100 hoogtemeters. Het is een mix van wat Heuvelland te bieden heeft aan fietsritten: 3 hellingen uit de Hellingenroute, 5 hellingen uit Gent-Wevelgem en een aller-retour naar Wallonië voor de Plugstreets.